28/9/13

Chocolate cake-souffle


ingredients
  • 180gr butter
  • 2 Tbs sugar
  • 400gr dark chocolate chips
  • 250gr all purpose flour
  • 7 eggs
  • dusting sugar



instructions
Preheat the oven to 250C.
Grease a 25cm  round  cake pan .
In a heavy saucepan, very low heat, melt the butter with the sugar.
Add the chocolate and whisk until it melts.
Add the flour and the eggs one at a time and mix well until combined.
Pour the mixture in the cake pan and put it in the oven.

Turn off the oven and leave the cake inside for exactly 10 minutes.
Take the cake - souffle out of the oven and let it rest in the pan to cool.
Put it in a large cake plate and dust it with powdered sugar.

The heat of the oven will cook the cake outside and the inner side will remain soft as a souffle!

6 σχόλια:

  1. what a delicious cake ! Have a nice weekend !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και καλή έβδομάδα! Σε ποιά θέση του φούρνου το έβαλες? Τον σβήνω εντελώς τον φούρνο???
    ΟΥΑΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kalimera!!!
      Pos apo edo???? To exo kai sta ellinika!!
      Nai kala diavases! O fournos einai hdh prothermasmenos kai poli zestos stous 250. To evala sth mesi, defteri thesi apo kato pros ta pano. An to afiseis perissotero apo 10 lepta, tha psithei ki allo kai sti mesi de tha einai toso malako. Oxi oti de tha einai nostimo...!!!!!! Tha to dokimaseis???? Perimeno nea!!
      filakia!!

      Διαγραφή
  3. Έπεσε η ματιά μου στην ανάρτηση και για αυτό το διάβασα. Θα το κάνω και αν το πετύχω θα σε λατρέψει ο σύζυγος. Αν δεν καταφέρω μέσα στην εβδομάδα σίγουρα το Σαβ/κο. Θα σου πω τα νέα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα Ωραία! Δες το και στα ελληνικά, καλή επιτυχία και θέλω και φωτό!!!

      Διαγραφή

Thank you for your comments!